Родичі молдавського бізнесмена Шора хочуть

Родичі молдавського бізнесмена Шора хочуть "золоті паспорти" – ЗМІ

Укрінформ
Дружина бізнесмена, мера молдавського міста Оргеєв Ілана Шора, засудженого до семи років тюремного ув'язнення, співачка Жасмін, а також її батько і брат хочуть отримати громадянство Молдови в обмін на інвестиції.  

Інформація про це була оприлюднена на одному з молдавських телеканалів.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Сара Шор, відома під сценічним псевдонімом Жасмин, є представником компанії, яка фігурує у матеріалах, пов'язаних з розкраданням понад мільярда доларів з банківської системи Молдови.

Компанія згадується також у зв'язку з гучною кримінальною справою про відмивання через російські банки більше як 20 мільярдів доларів (справа про так званий «російський ландромат», яким керував нині засуджений до тюремного ув'язнення бізнесмен В'ячеслав Платон).

Цю інформацію підтвердив на телеканалі й адвокат Іон Крецу. За його словами, ця компанія, що фігурує ще й у звіті американської компанії "Кролл", яка займалася розслідуванням справи про розкрадання банківського мільярда у Молдові, здійснила перекази на закордонні рахунки на суму понад 900 000 євро. Молдавський Закон про набуття громадянства через інвестиції набрав чинності 5 листопада 2018 року.

Згідно з документом, влада може надати громадянство Республіки Молдова іноземному громадянинові або особі без громадянства, який вносить кошти у Державний інвестиційний фонд з метою стійкого розвитку або здійснює інвестиції у стратегічний розвиток країни протягом 60 місяців. Мінімальна сума внеску, що відшкодовується, в Державний інвестиційний фонд сталого розвитку еквівалентна 100 000 євро.

Читайте також: Засуджений за корупцію екс-прем'єр Молдови поскаржився Генсеку Ради Європи

Ілан Шор, який є керівником партії «Шор», раніше був засуджений судом Кишинева до семи з половиною років тюремного ув'язнення за шахрайство, однак, за рішенням суду він залишається на волі до винесення остаточного вердикту Апеляційною палатою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-