Міністр закордонних справ Бельгії застеріг від нової гонки ядерних озброєнь

Міністр закордонних справ Бельгії застеріг від нової гонки ядерних озброєнь

Укрінформ
Віце-прем’єр, міністр закордонних справ та оборони Бельгії Дідьє Рейндерс застеріг світ від нової гонки ядерних озброєнь після оголошеного США виходу з Договору про обмеження ракет малої та середньої дальності (ДРМСД).

Про це він заявив у п’ятницю у Бухаресті в кулуарах неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, повідомляє видання Brussels Times.

«Звісно, нове ядерне розповсюдження викликає у нас велике занепокоєння», - зазначив бельгійський урядовець.

За його словами, нова ядерна гонка становитиме загрозу для всієї Європи, а не лише для Європейського Союзу, і для подолання цієї проблеми необхідно відпрацювати багатосторонню платформу.

Читайте також: США не планують розгортати в Європі нових наступальних ракет

Міністр закордонних справ Бельгії висловив думку, що до дискусії навколо проблем, пов’язаних із припиненням дії ДРМСД, які будуть обговорюватися в НАТО, варто також залучати Росію. «Це той час, коли Європейський Союз має відігравати роль лідера у переговорах з Росією щодо ядерного нерозповсюдження», - підкреслив Рейндерс.

Раніше США заявили, що з 2 лютого офіційно виходять з Договору про ліквідацію ракет малої середньої дальності, підписаного в 1987 році президентами СРСР і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-