Болтон порадив Мадуро прийняти пропозицію про амністію

Болтон порадив Мадуро прийняти пропозицію про амністію

Укрінформ
Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон порадив президенту Венесуели Ніколасу Мадуро прийняти пропозицію про амністію, яку зробив йому лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо.

Про це Болтон написав у Twitter.

"Я бажаю Ніколасу Мадуро і його високопоставленим радникам довгої і спокійною пенсії, десь на прекрасному пляжі подалі від Венесуели. Їм слід скористатися амністією президента Гуайдо і виїхати. Чим швидше, тим краще", - наголосив він.

Як відомо, США, які однозначно підтримують Гуайдо на посту президента Венесуели, раніше попередили Мадуро про серйозні наслідки в разі використання сили проти лідера опозиції.

Гуайдо 23 січня оголосив себе виконуючим обов’язки президента Венесуели. Вашингтон визнав його на цій посаді та збільшив тиск на режим Мадуро. З іншого боку, соціалістичний глава Венесуели Мадуро, який за роки свого правління довів країну до економічної катастрофи, заявив, що не покине свій пост до 2025 року.

Читайте також: Штати застерегли Мадуро від тиску на Гуайдо та розпродажу золота Венесуели

25 січня Гуайдо заявив, що Мадуро в разі переходу влади може розраховувати на амністію.

Раніше Гуайдо заявив, що представники спеціальної поліції, підконтрольної президенту Мадуро, вторглися до його оселі, коли там перебували його дружина та 20-місячна дочка.

Як повідомлялося, у Венесуелі проходять акції проти режиму президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни і закликав до проведення дострокових виборів. Гуайдо підтримали США і багато країн Латинської Америки. 31 січня «єдиним і законним тимчасовим президентом» Венесуели Гуайдо визнав Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-