Штати застерегли Мадуро від тиску на Гуайдо та розпродажу золота Венесуели

Штати застерегли Мадуро від тиску на Гуайдо та розпродажу золота Венесуели

Укрінформ
Уряд США у четвер попередив главу режиму Венесуели Ніколаса Мадуро про наслідки, якщо він не припинить залякувати тимчасового президента країни Хуана Гуайдо, а також розпродавати золото Венесуели, скориставшись останньою можливістю.

Про це повідомило в четвер американське інформагентство Reuters.

"Подібні дії (режиму Мадуро – ред.) щодо залякування (Хуана Гуайдо – ред.) сприймаються Сполученими Штатами дуже серйозно", - наводить видання заяву високопоставленого чиновника Білого дому.

Читайте також: Гуайдо заявив, що підконтрольна Мадуро поліція увірвалася в його дім

Як підкреслив представник адміністрації Трампа, "всі причетні до цих дій відчують наслідки, вони будуть притягнуті до відповідальності". Таким чином він висловив реакцію Вашингтона на погрози з боку уряду Мадуро тимчасовому президент Хуану Гуайдо та його родині.

Вашингтон також застеріг Мадуро, Росію та інших міжнародних гравців від укладення домовленостей про купівлю національних активів Венесуели, у тому числі, золота, що належать народу країни, а не верхівці попереднього режиму.

Читайте також: Венесуела продасть 20% власного золотого запасу ОАЕ - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, у четвер стало відомо, що літак російської авіакомпанії Nordwind, який з невідомою метою виконував рейс до Каракаса, повернувся до Москви. Раніше депутат венесуельського парламенту Хосе Гeрра заявив, що Центробанк планує вивезти з країни 20 тонн золота, за припущенням, рейсом до Росії.

Пізніше ЗМІ повідомили, що уряд Мадуро планує продати частину золотого запасу Об'єднаним Арабським Еміратам в обмін на готівку в євро.

Фото на першій сторінці: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-