У Латвії на три місяці заборонили телеканал

У Латвії на три місяці заборонили телеканал "РТР-Россия"

Укрінформ
Латвійська Національна рада з питань електронних медіа (NEPLP) на своєму засіданні 31 січня прийняла рішення на три місяці заборонити ретранслювати телеканал "РТР-Россия" на території Латвії.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Ненависницькі висловлювання і розпалювання війни кремлівською пропагандистською програмою на території Латвії неприпустимі. І це є чітким сигналом для недружніх нам держав і сил - ми будемо захищати і відстоїмо наш інформаційний простір", - сказав заступник глави NEPLP Івар Аболіньш.

Порушення були констатовані в передачах "Вечер с Владимиром Соловьевым" і "60 минут", вони стосуються України. Зокрема 22 травня 2018 року ведучий явно й неодноразово розпалював ненависть, кажучи, що частину українців (бандерівців) треба повісити або розстріляти. Крім того, Володимир Соловйов називав цих українців нацистами, антисемітами і бандитами. Володимир Жириновський у програмі "60 минут" закликав вести бойові дії в Україні, а українців називав "покидьками й негідниками".

Рішення набере чинності наступного дня після публікації в офіційній газеті Latvijas Vestnesis.

Читайте також: Джапарова розповіла про захист від пропаганди РФ на межі з окупованими територіями

Як відомо, "РТР Россия" вже позбавляли латвійського ефіру на півроку 2016 року. Того разу в програмі "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим" звучали заклики до війни з Україною, а також заяви про те, що Росія повинна "негайно розпочати війну з Туреччиною". Крім того, канал показав новинний сюжет, автори якого стверджували, що в Латвії відбувається етнічний конфлікт між росіянами й латишами і що його підтримують США, яким необхідний привід, щоб "виправдати присутність своєї військової техніки в країнах Балтії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-