Дочка арештованої активістки

Дочка арештованої активістки "Відкритої Росії" померла у реанімації

Укрінформ
Старша дочка ростовської активістки "Відкритої Росії" Анастасії Шевченко, звинуваченої у співпраці з "небажаною організацією", померла в реанімації, куди її вчора доправили у критичному стані.

Про це повідомляє "МБХ-Медиа".

«Дочка обвинуваченої у співпраці з «небажаною організацією» активістки «Відкритої Росії» Анастасії Шевченко померла в реанімації», - йдеться в повідомленні.

У дочки Шевченко була перша ступінь інвалідності. З обструктивним бронхітом її госпіталізували з інтернату для дітей з особливостями розвитку, після чого перевели до реанімації. Шевченко разом із адвокатами намагалася домовитися зі слідчими про те, щоб її відпустили в лікарню до доньки. Слідчий відпустив Шевченко побачитися з дочкою лише в середу, перед самою смертю дівчинки.

Читайте також: Цироз печінки й Альцгеймер: батько Павла Гриба розповів про стан сина

У вівторок, під час апеляційного судового засідання щодо запобіжного заходу, адвокат Шевченко Сергій Ковалевич уже повідомляв, що в дочки активістки виникли смертельно небезпечні ускладнення зі здоров'ям, у зв'язку з чим дитині необхідний ретельний догляд.

23 січня члена федеральної ради руху "Відкрита Росія" Анастасію Шевченко заарештували на два місяці за підозрою в участі у діяльності організації, визнаної на території країни небажаною. В основі кримінальної справи - два адміністративних правопорушення: перше - про участь у політичних дебатах у Таганрозі, друге - про публікацію анонсу школи муніципальних депутатів у Ростові-на-Дону.

Кримінальну справу за цією статтею порушено в Росії вперше. До цього влада заводили лише адміністративні справи. Вони також стосувалися активістів "Відкритої Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-