"Лімська група" проведе в Оттаві термінову зустріч з приводу кризи у Венесуелі

Укрінформ
14 держав Південної і Північної Америки обговорять у Канаді шляхи розв’язання кризи у Венесуелі.  

Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ця криза становить серйозну небезпеку й створює гуманітарні та економічні виклики для усієї півкулі. Саме тому я оголошую, що 4 лютого у Оттаві відбудеться термінова зустріч держав “лімської групи” під час якої будуть обговорені кроки із підтримки тимчасового президента Хуана Гуайдо та народу Венесуели”, - сказала Фріланд.

У МЗС Канади додали, що наступного тижня в Оттаві зберуться не лише члени “лімської групи”, до якої входять Аргентина, Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Коста Рика, Гватемала, Гондурас, Мексика, Панама, Парагвай, Перу, Гуайана та Сент-Люсія, а й ширша міжнародна спільнота.

У жовтні 2017 року Канада вже приймала зустріч “лімської групи” у Торонто.

Читайте також: США ввели санкції проти головної нафтової компанії Венесуели

Як відомо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної і економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Наприкінці минулого тижня Євросоюз закликав Венесуелу провести дострокові вибори протягом 8 днів, проте Мадуро відхилив ультиматум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-