США сподіваються, що вибори в Україні пройдуть без

США сподіваються, що вибори в Україні пройдуть без "тітушок"

Укрінформ
Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович сподівається на те, що вибори в України у 2019 році пройдуть спокійно, і що людям, зайнятим у виборчих кампаніях, не варто боятися переслідувань.

Про це вона заявила в Українській академії лідерства, повідомляє прес-служба посольства.

“По мірі того, як просувається сезон президентських виборів, ми, в США, поділяємо очікування українського народу. Що «тітушки» не будуть частиною цих виборів; що людям, зайнятим у виборчих кампаніях, не варто боятися того, що їх битимуть чи переслідуватимуть; що у селах неможливо буде купити голоси виборців; що росіяни чи будь-хто з кандидатів не застосовують дезінформацію, щоб розмивати істину. І що умови для повної участі всіх громадян України забезпечені належним чином”, - сказала Йованович.

На думку Йованович, також важливим для успішних західних демократій є забезпечення можливості простих громадян висловитись щодо управління своїми громадами і щодо того, як витрачаються кошти, сплачені ними через податки. Децентралізація є однією з найпослідовніших реформ в Україні за останні п’ять років.

Читайте також: ЦВК дозволила мати спостерігачів на виборах уже 99 громадським організаціям

Вперше, з часів козацтва, в Україні з’явилась демократія на місцях, оскільки децентралізація допомогла розпочати забезпечення безпосередньо місцевих органів влади реальними ресурсами.

“Коли я подорожую по всій країні, я на власні очі бачу глибокий вплив, який децентралізація починає здійснювати на майбутнє України і продовжуватиме це робити”, - додала посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-