Проти

Проти "жовтих жилетів" у Парижі пройшов марш "червоних шарфів"

Фото
Укрінформ
У Парижі зібралася 10-тисячна акція проти насильницьких методів “жовтих жилетів”.

Про це повідомляє DW.

“На вулиці французької столиці вийшли десять тисяч людей, які незадоволені насильством з боку "жовтих жилетів", протести яких тривають вже 11 тижнів”, - йдеться в повідомленні.

Так звані "червоні шарфи" пройшлись маршем із Площі Нації до Площі Бастилії.

Читайте також: У Парижі “жовті жилети” кидали каміння у поліцію, затриманих — вже 223

Засновником руху "червоних шарфів" є інженер з Тулузи Лоран Сульє, який був незадоволений насильством з боку найбільш екстремально налаштованих "жовтих жилетів". Багато з учасників акції повідомляли, що вони не проти "жовтих жилетів", але втомлені масовими заворушеннями, які тривають у країні.

Хвиля протестів "жовтих жилетів" у Франції розпочалася ще 17 листопада через анонсоване підвищення акцизів на пальне. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри. Відтоді акції не припинялися й сягали піку у вихідні.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд цілковито відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. В уряді підрахували, що податкові пільги та інші фіскальні заходи, які президент Еммануель Макрон оголосив для заспокоєння демонстрацій, коштуватимуть бюджету країни 10 мільярдів євро. За оцінкою економістів, ця цифра становить 15 мільярдів євро. Однак, попри поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати протести. Аби їх заспокоїти, Макрон запустив цього місяця серію загальнонаціональних дебатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-