США відправляють назад до Мексики першу групу прохачів притулку

США відправляють назад до Мексики першу групу прохачів притулку

Укрінформ
Посольство США поінформувало уряд Мексики про плани повернути до країни перших 20 осіб, які прибули звідси до США і подали документи на отримання притулку.

Їх мали доправити до прикордонного мексиканського містечка Тіхуана у п’ятницю, однак спостерігачі не помітили прибуття мігрантів в той день, повідомляє Голос Америки з посиланням на LA Times.

Таке нововведення запровадила адміністрація Трампа з кінця грудня 2018 року. Влада вирішила відправляти шукачів притулку назад до Мексики на час розгляду справи, який може тривати кілька місяців або навіть років. Раніше ж, якщо уряд США приймав до розгляду прохання про притулок мігранта, його затримували на кілька місяців, або дозволяли перебувати у США під час розгляду справи.

Читайте також: Трамп підписав бюджет США до 15 лютого, проте від стіни не відмовився

У Мексиці вже висловивли невдоволення цим «одностороннім» рішенням США.

«Уряд Мексики не погоджується з одностороннім рішенням уряду Сполучених Штатів. Однак, ми пвідтверджуємо, що наш уряд підтримує мігрантів і захищає права людини», - заявив речник Міністерства закордонних справ Мексики Роберто Веласко.

Тим часом, влада Тіхуани висловила невдоволення такою політикою. Мер Тіхуани закликав центральний уряд взяти на себе фінансовий тягар з утримання мігрантів.

Зазначається також, що у прикордонних мексиканських містечках мігранти потерпають від нападів злочинних угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-