Мексика хоче стати посередником у врегулюванні венесуельської кризи

Мексика хоче стати посередником у врегулюванні венесуельської кризи

Укрінформ
Керівництво Мексики цієї п’ятниці заявило, що готове бути посередником між президентом Венесуели Ніколасом Мадуро та опозиційним лідером і очільником конгресу Хуаном Гуайдо, якщо ті забажають.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву мексиканського президента Мануеля Лопеса Обрадора.

"Ми з радістю готові допомогти в якості посередника. Якщо політичні суперники у Венесуелі дійдуть взаєморозуміння та реально хотітимуть діалогу, Мексика знову буде діяти як посередник, як уже це не раз робила в минулому", - наголосив мексиканський президент.

Мексиканський лівий уряд уже підкреслив, що займає нейтральну позицію щодо ситуації у Венесуелі, а підтримку Хуана Гуайдо з боку США та низки латиноамериканських країн назвав "порушенням суверенітету країни".

Читайте також: ООН: ситуація у Венесуелі може вийти з-під контролю будь-якої миті

Як відомо, США та багато латиноамериканських країн, включно з Аргентиною, за підсумками останніх виборів визнали діючим президентом Гуайдо, а не Мадуро. Але той відмовляється поступитися владою, через що у Венесуелі тривають протести, які супроводжуються сутичками й людськими жертвами.

За період правління Ніколаса Мадуро – з 2013 року - ця багата на нафту держава опинилася в стані економічної катастрофи.

Фото: gob.mx

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-