У Молдові стартує виборча кампанія

У Молдові стартує виборча кампанія

Укрінформ
У п'ятницю, 25 січня, у Молдові розпочинається виборча кампанія з виборів до парламенту, які відбудуться 24 лютого.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Згідно з даними Центральної виборчої комісії, на цей час для участі у виборах зареєстровані Демократична партія, Партії соціалістів, Партія комуністів, виборчий блок «ACUM» («Зараз»), до складу якого входять партії «Дія і солідарність» і «Платформа «Гідність і правда», партія «Шор», «Наша партія», а також Націонал-ліберальна партія і партія «Воля народу».

По одномандатних округах зареєстровано 212 кандидатів.

Згідно з новим Кодексом про вибори, передвиборну агітацію можна буде проводити як напередодні виборів, так і в день голосування, 24 лютого. Забороняється продовжувати агітувати тільки при вході на виборчі дільниці.

Читайте також: МЗС Молдови викликало "на килим" посла РФ через "представництво Придністров'я"

Нинішні парламентські вибори вперше пройдуть за новою системою: 51 депутат (зі 101) буде обраний по одномандатних округах, а решта 50 - за партійними списками.

Цього дня також у країні пройде консультативний референдум з питання скорочення кількості депутатів парламенту зі 101 до 61. Якщо результати референдуму будуть затверджені Конституційним судом, то в наступний парламент країни (за чотири роки) буде обраний тільки 61 депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-