Канцлер Австрії сказав, хто має рятувати мігрантів у Середземному морі

Канцлер Австрії сказав, хто має рятувати мігрантів у Середземному морі

Укрінформ
Європейський Союз намагається долучити країни Північної Африки до більш активних заходів з порятунку нелегальних мігрантів у Середземному морі з подальшим поверненням цих людей назад на північноафриканське узбережжя.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц під час свого виступу в рамках Давоського економічного форуму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми ще намагаємося інтенсифікувати співпрацю з північноафриканськими країнами, щоб ці країни були більше долучені до порятунку в Середземному морі і потім забирали цих людей. Щоб не лише Європа рятувала і з цим порятунком надавався квиток до Центральної Європи", - сказав він.

Читайте також: Більш як 140 врятованих у морі мігрантів повернули в Лівію

На переконання Курца, якщо це вдасться зробити, то тим самим буде зруйновано основи бізнесу з перевезень нелегальних мігрантів на човнах до Європи та завдано "ще одного потужного удару по нелегальній міграції".

Австрійський канцлер також заявив, що станом на сьогодні вдалося на 95% зменшити кількість мігрантів, що прибувають до Європи, порівняно з піковим 2015 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-