Рютте у Давосі жорстко розкритикував Єврокомісію через бюджет Італії

Рютте у Давосі жорстко розкритикував Єврокомісію через бюджет Італії

Укрінформ
Прем'єр Нідерландів Марк Рютте піддав жорсткій критиці Єврокомісію, бо вона дозволила Італії уникнути відповідальності за свої бюджетні порушення.

Про це він сказав у виступі на Всесвітньому Економічному Форумі у швейцарському курортному місті Давос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Схід-Захід, де відсутня солідарність по питанню біженців. Цього не повинно бути. Ми маємо це зробити колективно усіма 27 країнами-членами ЄС. Якщо цього не станеться, це призведе до повної втрати довіри між Сходом і Заходом. Також боротьба між Північчю і Півднем. Комісія не діє щодо Італії, ми бачили італійський бюджет, і не штрафує її за нереалізацію Пакту про стабільність і зростання, що бентежить північні країни... Нідерланди наразі мають найбільший профіцит бюджету у всьому ЄС, навіть більший, ніж у Німеччині. Люди починають задавати мені питання: якщо Італія і в минулому Франція можуть виходити сухими з води, не реалізовуючи те, що ми усі разом погодили, чому ми повинні це реалізовувати? Ми повинні, тому що ми хочемо, щоб у нашому домі був порядок", - емоційно сказав Рютте.

На таку емоційну позицію одразу відреагувала Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом. Вона не погодилася з Рютте, що комісія не діє у цьому питанні.

"З приводу бюджету Італії –я погоджуюсь. Комісія має займати жорстку позицію, але також шукати діалогу. Тому що потрібно оцінити усі наслідки, враховуючи спротив та інтенсивність переговорів. Ми не давали спуску Італії. І наразі перебуваємо в стані діалогу і сподіваємось, що ми змусимо їх дотримуватись домовленостей, які було погоджено раніше. Є багато речей, які ще потрібно зробити", - відповіла Мальмстрьом.

Читайте також: Прем'єр Нідерландів назвав три перспективні напрямки розвитку ЄС

Як відомо, Єврокомісія вирішила не розпочинати дисциплінарну процедуру проти Італії через її дефіцит бюджету і держборг після того, як уряд країни пообіцяв скоротити деякі заплановані видатки.

У жовтні Рим направив до Брюсселя проект бюджету на 2019 рік, однак його було відхилено Єврокомісією через занадто великий дефіцит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-