Юнкер: Не думав, що побачу острах євреїв за власну долю в Європі

Юнкер: Не думав, що побачу острах євреїв за власну долю в Європі

Укрінформ
Напередодні міжнародного Дня вшанування пам’яті жертв Голокосту президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив із заявою, в якій висловив занепокоєння зростанням антисемітських настроїв у Європі.

Текст заяви оприлюднений на сайті Європейської Комісії.

Юнкер нагадав, що 27 січня європейці вшанують пам'ять шести мільйонів єврейських жінок, чоловіків і дітей, а також представників інших народів, які були вбиті під час Голокосту. Цього дня 74 роки тому союзні війська звільнили табір смерті Аушвіц-Біркенау.

"У цей день відчуваю глибокий неспокій. Ніколи не думав, що протягом життя побачу, що євреї відчуватимуть острах за власну долю у Європі. Мене печалить, що близько 40 відсотків з них розмірковують над тим, щоб полишити Європу. Заперечення Голокосту все ще існує у Європі. Один з трьох європейців заявляє, що мало знає про Голокост, і кожен двадцятий взагалі ніколи про нього не чув. Байдужість є небезпечною. С часом спогади блякнуть, тож наш моральний обов’язок зараз більший, ніж будь-коли – пам’ятати", - зазначив президент Єврокомісії.

Він зауважив, що неможливо змінити історію, але європейці можуть зробити так, щоб майбутні покоління ніколи не були свідками повторення цього нестерпного жаху.

Читайте також: Євросоюз ухвалив декларацію щодо боротьби з антисемітизмом

"Ми не будемо миритися з будь-якими формами антисемітизму – від промов ненависті, он-лайн або оф-лайн, і до фізичних атак. Європейська Комісія пліч-о-пліч працює з усіма членами ЄС для боротьби з цією загрозою, щоб гарантувати безпеку єврейським спільнотам в Європі. Наш Союз був побудований на попелі Голокосту. Пам’ятати про це та боротися з антисемітизмом є нашим обов’язком перед європейською спільнотою. Це є незамінним у захисті наших спільних європейських цінностей", - наголосив Жан-Клод Юнкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-