Інтеграція або підкорення: Тімоті Снайдер описав можливі сценарії розвитку Європи

Інтеграція або підкорення: Тімоті Снайдер описав можливі сценарії розвитку Європи

Укрінформ
Вибір майбутнього для Європи не є надто широким: вона може або продовжувати інтеграцію, або підкоритися сучасним імперіям.

Таку думку у Давосі висловив відомий американський публіцист і історик Тімоті Снайдер під час дискусії щодо майбутніх європейських виборів як тесту на стійкість усього європейського проекту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вибір, перед яким постає Європа – це інтеграція або імперія. Якщо європейська інтеграція послаблюється зараз, це означає, що інші імперії – як-от Китай, Америка або Росія - зміцнюються. Велика ілюзія є в тому, що хтось може повернутися до ідеї «національної держави». Я говорю про це, тому що бачу реальне розділення між європейськими політиками. Це не можна назвати зростанням популізму в Європі. Це вибір між минулим і майбутнім», - зазначив Снайдер.

Читайте також: Єврокомісія хоче взяти під контроль видачу "золотих віз" у країнах ЄС

Він зауважив: шлях яким виграють популісти, є усунення теми майбутнього з публічного обговорення. Всі ці політики говорять про минуле або намагаються захищати чинний порядок. Але, на думку американського аналітика, у Європі переможуть ті люди, які на практиці відновлять тренд майбутнього в суспільній дискусії.

«У європейців є багато причин, щоб сказати: слухайте, ми єдина спілка у світі, яка на практиці працює над проблемами майбутнього, включаючи цифрову сферу, права людини, кліматичні зміни. Ми єдина спілка у світі, якй дійсно вирішує ці проблеми. Це й може бути основою для бачення майбутнього Європи», - наголосив Тімоті Снайдер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-