Україна підтримує народ Венесуели – МЗС

Україна підтримує народ Венесуели – МЗС

Укрінформ
Українська влада підтримує венесуельський народ у його прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу, а отже і діяльність Національної асамблеї.

Про це повідомила "Українські правді" речниця Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко.

"В Україні уважно спостерігають за загостренням політичної кризи у Венесуелі, яка уже призвела до численних жертв", – зазначила вона.

"Підтримуємо венесуельський народ у його прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу у країні і у цьому зв’язку – діяльність Національної асамблеї", – заявила речниця МЗС.

Українські дипломати переконані: "Залякування і перешкоджання діяльності парламенту, а також насильство проти учасників мирних демонстрацій, мають бути припинені".

"Україна разом з іншими демократичними країнами підтримуватиме кроки, спрямовані на відновлення демократії, верховенства права та конституційного ладу у Венесуелі, ключову роль у цьому процесі має відігравати легітимно обрана Національна асамблея", – запевнили в МЗС.

Читайте також: Під час протестів у Венесуелі загинули вже 16 осіб, сотні поранені

Як повідомлялося, у Венесуелі відбулася церемонія інавгурації Ніколаса Мадуро, незважаючи на невизнання законності його переобрання на другий президентський термін як на міжнародній арені, так і всередині країни.

Національна асамблея Венесуели оголосила нелегітимним другий президентський термін Ніколаса Мадуро. США та 13 інших країн Америки також заявили, що не визнають президентство Мадуро легітимним.

21 січня відбулася невдала спроба військового заколоту в столиці країни Каракасі.

23 січня в країні розпочалися масові протести проти Мадуро. Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. Національна асамблея своєю чергою оголосила Гуайдо виконуючим обов'язки президента країни.

Білий дім оголосив, що президент США Дональд Трамп вже офіційно визнав його легітимним керівником Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-