Курц: Ми повинні відкласти дату виходу Британії для уникнення “жорсткого” Brexit

Курц: Ми повинні відкласти дату виходу Британії для уникнення “жорсткого” Brexit

Укрінформ
У випадку неспроможності схвалення британським парламентом угоди про вихід Великої Британії з ЄС варто перенести заплановану на 29 березня дату Brexit з метою уникнення жорсткого сценарію виходу.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц під час свого виступу в рамках Давоського економічного форуму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується Brexit, то я виступаю за те, щоб зробити все можливе для уникнення жорсткого Brexit, оскільки це піде на шкоду не лише Великій Британії, а й усій великій Європі. Тим не менше, я сподіваюся, що в британському парламенті буде більшість, якщо не для плану А, то хоча б для плану Б. Але якщо цього не відбудеться, то ми повинні мати мужність, щоб відкласти дату виходу з метою уникнення жорсткого Brexit", - заявив він.

Читайте також: Тоні Блер не виключає повторного референдуму у Британії

За його словами, можливість перенесення дати виходу Британії з ЄС обговорювалася, і "ця пропозиція залишається на столі переговорів". Водночас, Курц вказав на те, що Євросоюз не може одноосібно відкласти заплановану на 29 березня дату Brexit, відповідна пропозиція має бути прийнята з боку офіційного Лондона.

При цьому австрійський канцлер вказав на те, що залишення Великої Британії в ЄС після виборів до Європарламенту, які відбудуться у травні, буде "дуже складним". Хоча він і не виключив можливість знаходження "гнучкого механізму", який би уможливив і таку ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-