ЄС сподівається, що Штати не введуть мито на європейські авто

ЄС сподівається, що Штати не введуть мито на європейські авто

Укрінформ
Європейський Союз вважає, що запровадження США митних тарифів на продукцію європейської автомобільної промисловості може завдати шкоду економіці обох сторін. Водночас, якщо США застосують такі тарифи, ЄС буде вимушений відповісти на цей крок.

Про це у Давосі заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальстром під час дискусії щодо тенденцій глобальної торгівлі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже уважно слідкуємо за цим розвитком. Європейський Союз і європейський автомобільний бізнес чітко висловилися щодо цього. Як я розумію, це також зробили американські виробники автомобілів. Вони не хочуть цих тарифів, тому що тарифи є невірними за змістом, вони будуть шкідливими для нашої економіки, але також і для економіки США. Вони є хибними за формою. Якщо вони будуть застосовані проти нас, це підпадатиме під визначення загроз для національної безпеки... Ми ніколи цього не приймемо. Ми друзі і союзники, і ми не є загрозою для національної безпеки одне для одного», - наголосила єврокомісар.

Вона висловила сподівання, що такий крок не буде зроблений, і угода про співпрацю між ЄС і США, яку президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та президент США Дональд Трамп підписали у липні минулого року, допоможе знайти підґрунтя для спільної позиції.

«У цьому ми досягаємо суттєвого прогресу, і все йде до того, що ми не будемо запроваджувати тарифи одне проти одного. Якщо США, зі свого боку, підуть на таке порушення, ми будемо вимушені відповідати. Але ми сподіваємося, що до цього не дійде, і такі тарифи не будуть застосовані», - зауважила Мальстром.

Читайте також: Порошенко у Давосі домовився про інвестиційну співпрацю з Китаєм

За повідомленнями міжнародної преси, нові митні тарифи, якщо вони будуть запроваджені Сполученими Штатами, уражатимуть автомобільний ринок на близько 300 мільярдів доларів, при цьому європейський експорт до США автомобілів та запчастин може зменшитися майже вдвічі.

Як повідомлялося, у липні 2018 року президент США Дональд Трамп та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодили план, який спрямований на зменшення торговельної напруженості між Євросоюзом та Сполученими Штатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-