Маас обговорить у США українське питання

Маас обговорить у США українське питання

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас має намір обговорити з американськими колегами широке коло питань, включаючи Україну.

Про це він заявив 23 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Добре, що переговори у Вашингтоні можливі, незважаючи на шатдаун у США. Особливо за часів міжнародних криз нам потрібна здатність Вашингтона діяти - в боротьбі з ІДІЛ, щодо сирійського досьє, в Афганістані, по Україні і, звичайно ж, у питанні роззброєння», - сказав Маас, який у четвер проведе переговори з держсекретарем США Майком Помпео.

За його словами, Берлін прагне зміцнити партнерство з США і реорганізувати його, де це необхідно.

Крім того, у Вашингтоні Маас має намір говорити про Договір про ракети середньої і меншої дальності і про його нещодавнє відвідання Москви у зв'язку з цим. У Берліні вважають, що Росія повинна відмовитися від ракет, розробкою яких порушила Договір.

Читайте також: Голова МЗС Німеччини цього тижня відвідає США

«Як і раніше важливо, щоб ми тісно співпрацювали в рамках НАТО, це також стосується можливого майбутнього без ДРСМД», - заявив міністр.

У Нью-Йорку глава німецького МЗС має намір брати участь у перших дебатах у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй, непостійним членом якої Німеччина є з 1 січня. «Ми хочемо з самого початку активно включитися в роботу», - сказав міністр.

Цього тижня в його порядку денному два пункти: просування спільно з домініканськими колегами питань клімату та безпеки, а також проведення неформального засідання з питання жінок, миру і безпеки в Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-