Один із танкерів, що горять у Чорному морі, зносить до берега РФ

Один із танкерів, що горять у Чорному морі, зносить до берега РФ

Укрінформ
Один з танкерів, що четверту добу горять у районі Керченської протоки, "Канді", почав дрейфувати в бік російського берега.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Азово-Чорноморську філію Морської рятувальної служби.

"У (танкера) "Канді" відірвався останній швартовий кінець, і він повільно дрейфує в бік російських берегів, в бік Краснодарського краю", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося, що російські рятувальники розпочали гасіння танкера "Канді", а на судні "Маестро" газ практично вигорів.

Читайте також: Судна, що загорілися у Керченській протоці, незаконно поставляли газ до Сирії — МінТОТ

Крім того, ТАСС в середу з посиланням на джерело в екстрених службах окупованого Криму повідомив, що два палаючі танкери рухаються в бік берега, але при цьому дрейф контрольований.

Пожежа на танкерах "Маестро" і "Канді", що належать турецькій компанії, виникла 21 січня в районі Керченської протоки. За попередніми даними, інцидент стався під час перевантаження палива з одного судна на інше. На борту "Канді" перебували 17 осіб, з них дев'ять - громадяни Туреччини, вісім - Індії. На борту "Маестро" перебували 15 осіб, у тому числі громадяни Туреччини та Індії. Врятувати вдалося 12 людей, знайдені тіла десяти, пошуки решти тривають.

Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявило, що обидва судна були задіяні в незаконному постачанні газу до Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-