У Меркель вважають: Європа не домовиться найближчим часом про біженців

У Меркель вважають: Європа не домовиться найближчим часом про біженців

Укрінформ
Німецькі політики визнають, що у найближчому майбутньому не варто очікувати «європейської відповіді» на проблему біженців.

Про це сказав у середу у Берліні міністр внутрішніх справ ФРН Хорст Зеєхофер, представляючи доповідь про міграцію за 2016-2017 рр., а також дані за 2018 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не думаю, що найближчим часом у нас буде єдине європейське рішення. Незважаючи на те, що федеральний уряд за це бореться, ми ще від цього дуже далекі», - констатував Зеєхофер.

Водночас, за словами Зеєхофера, до сьогодні, завдяки політиці уряду, а також деяким іншим факторам, включаючи міжнародні, ситуацію вдалося стабілізувати. Зокрема, він згадав угоду ЄС-Туреччина, яка «добре функціонує», закриття балканського маршруту, контроль на німецько-австрійському кордоні.

Читайте також: Співголовою Давоського економічного форуму став біженець із Сомалі

За офіційними даними, у минулому році в Німеччині було подано 162 тисяч нових заяв про надання притулку. З них 32 тисячі — на дітей віком до 1 року, які з'явилися на світ вже у ФРН.

Як повідомлялося, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель прийняла рішення пустити у країну всіх, кому був потрібен притулок. При цьому вона заявляє про необхідність «єдиної європейської відповіді» на кризу біженців, що наражається на опір багатьох країн у ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-