Російські академіки відхрестилися від

Російські академіки відхрестилися від "професора Кирила"

Укрінформ
У Президії Російської академії наук назвали помилковою інформацію про присвоєння патріарху РПЦ Кирилу (Гундяєву) і спікеру Ради Федерації Валентині Матвієнко звання "Почесний професор РАН".

Прес-реліз РАН, опублікований у вівторок, то зникає, то поновлюється на сайті РАН, але збережений в кеші Google.

«Президія Російської академії наук повідомляє, що анонс засідання Президії РАН, оголошений апаратом РАН і розісланий прес-службою РАН 18 січня, містив помилкову інформацію про присвоєння звання «Почесний професор РАН »Патріарху <...> Кирилу і Голові Ради Федерації ФС РФ В.І. Матвієнко. У зв'язку з цим просимо вибачення <...> і сподіваємося на продовження плідної співпраці», - йдеться в повідомленні.

У ньому також ідеться про підготовку змін до нормативних актів, які дозволяють РАН "засновувати почесні звання видатним діячам світової культури, вченим, державним і громадським діячам".

Про присвоєння патріарху Кирилу звання почесного професора РАН стало відомо 18 січня. Тоді в академії пояснили це рішення тим, що глава Російської православної церкви – "великий популяризатор науки", який товаришував з фізиком Сергієм Капицею і знімався в багатьох випусках наукової програми "Очевидное – невероятное".

Читайте також: "Іншим разом": патріарха РПЦ Кирила зробили почесним професором Російської Академії наук

У понеділок, 21 січня, в РАН заявили, що засідання з присвоєння звань Кирилу і Матвієнко не відбудеться, а члени академії сумніваються в необхідності існування звання "Почесний професор РАН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-