У США затримали трьох дорослих і підлітка, які готували вибух в ісламській громаді

У США затримали трьох дорослих і підлітка, які готували вибух в ісламській громаді

Укрінформ
В американському штаті Нью-Йорк поліція затримала трьох чоловіків і підлітка за планування вибуху в мусульманській громаді.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представників влади.

"Троє чоловіків і підліток були заарештовані за планування вибуху у мусульманській громаді у штаті Нью-Йорк, а слідчі вилучили три саморобні бомби і майже два десятки знарядь, повідомляють представники влади у вівторок", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, передбачуваний задум виявили після того, як школяр з міста Гріс, Нью-Йорк, показав однокласникам фотографію іншого студента і сказав: "Він виглядає як наступний шкільний стрілок, чи не так?".

Далі про підозри повідомили службі безпеки школи, яка разом з місцевою поліцією опитала як школяра, який показав фотографію, так і студента з фото.

Зрештою поліція виконала кілька ордерів на обшук і заарештувала чотирьох осіб, зокрема школяра, який показав фотографію.

Читайте також: Причетних до терактів у Charlie Hebdo судитимуть після 4 років розслідувань - AFP

Група планувала вибух в Ісламберзі, невеликому анклаві в горах Катскілл на північний захід від Нью-Йорка. Місто було засноване понад три десятиліття тому групою темношкірних мусульман, які дотримуються вчення пакистанського суфійського священика Мубаріка Алі Шаха Гілані.

Зловмисникам, віком 20, 18 і 19 років, а також 16-річному школяру, інкримінують статті, пов'язані зі змовою та зброєю.

"Якби вони реалізували цю змову,.. люди б померли", - сказав представник поліції.

Троє старших зловмисників були членами руху бойскаутів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-