Адвокат Вілана підтвердив, що його підзахисний отримав секретні відомості

Адвокат Вілана підтвердив, що його підзахисний отримав секретні відомості

Укрінформ
Адвокат Пола Вілана Володимир Жеребенков визнав, що його підзахисний отримав відомості, що становлять державну таємницю.

Про це повідомляє DW.

"В інтерв'ю журналістам Жеребенков визнав, що Пол Вілан отримав на флеш-картці відомості, які становлять державну таємницю. Водночас він зазначив, що Вілан не встиг ознайомитися з вмістом флешки, оскільки був затриманий", - йдеться в повідомленні.

На засіданні у вівторок, 22 січня, Мосміськсуд відхилив апеляційну скаргу адвоката обвинуваченого в шпигунстві проти РФ громадянина США і ряду інших держав Пола Вілана й залишив без змін постанову про його арешт. Захисник Вілана заявив, що продовжить домагатися звільнення американця під заставу.

"Доказів того, що Вілан знав про секретність отриманих матеріалів, слідство не надало", - зазначив адвокат.

За його словами, Вілан вважав, що на флеш-карті міститься відкрита інформація культурного значення, зокрема фотографії храмів. "Вілан цікавиться Росією, він культуролог за освітою, у нього друзі в Росії, тому нічого дивного немає, що у нього викликали інтерес відомості культурного значення", - сказав Жеребенков.

Він уточнив, що його підзахисний протягом десяти років "часто приїжджав у Росію, де відвідав багато історичних і культурних місць".

При цьому юрист вважає передчасним говорити про провокації щодо Вілана. За словами адвоката, він виключає і політичну мотивацію справи. "Це справа конкретної людини", - зазначив він.

Також Жеребенков зазначив, що поки не знає, у шпигунстві на яку країну звинувачують Вілана, який має громадянство США, Ірландії, Канади і Великої Британії. "Слідство поки не роз'яснило свою позицію. Незрозуміло, в шпигунстві на яку країну звинувачується Вілан, невідома доля людини, яка передавала йому ці відомості", - сказав він.

Читайте також: Помпео і Фріланд обговорили справу затриманого у Росії Пола Вілана

Нагадаємо, Вілан був затриманий у Москві 28 грудня минулого року і звинувачений у шпигунській діяльності. Американська сторона заперечує причетність Вілана до розвідслужб і вимагає роз'яснень і деталей їх затримання громадянина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-