Білий дім наполягає на виступі Трампа перед Конгресом - ЗМІ

Білий дім наполягає на виступі Трампа перед Конгресом - ЗМІ

Укрінформ
Попри фактичну відмову спікера Палати представників Ненсі Пелосі в запрошенні президента США виступити зі зверненням перед Конгресом, адміністрація Трампа має намір все ж організувати цей виступ 29 січня.

Таку інформацію підтвердили впливовій американській газеті Politico одразу два джерела в адміністрації президента.

"Білий дім наполегливо просуває план щодо виступу президента Дональда Трампа зі зверненням про стан справ у державі в Палаті представників наступного вівторка", - зазначає видання.

ЗМІ не розкриває джерела, однак говорить про них як "високопоставлених помічників Білого дому".

За словами співрозмовників, у президентському оточенні не поділяють доводів спікера-демократа Ненсі Пелосі, яка запропонувала "перенести" звернення Трампа на період після завершення "шатдауну" в країні з міркувань безпеки. При цьому, у Трампа наголошують, що Секретна служба та Департамент внутрішньої безпеки попри відсутність зарплат "готові забезпечити" належну охорону для звернення президента з трибуни Конгресу.

Читайте також: Пелосі скасувала візит делегації в Афганістан, бо її розсекретив Трамп

При цьому зазначається: в Білому домі розуміють, що Пелосі має вирішальне слово стосовно того, чи відбудеться цей виступ у Палаті представників. Втім, вони "мають намір просуватися вперед", поки Пелосі не "поховає" цю подію, що, на їхню, думку, розглядатиметься виключно з політичної точки зору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-