Відносини між США і РФ ускладнюють проблему нерозповсюдження ядерної зброї – експерти

Відносини між США і РФ ускладнюють проблему нерозповсюдження ядерної зброї – експерти

Укрінформ
Неприйнятна поведінка Росії – від порушень Договору про РСМД до вторгнення в Україну – створює "токсичну" атмосферу в відносинах між Вашингтоном і Москвою, що лише погіршує ситуацію з нерозповсюдженням ядерної зброї у світі.

Таке переконання висловили учасники дискусії "Ядерне балансування", що пройшла у вівторок у Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо подивитися на відносини США й Росії в плані контролю над озброєннями, можна побачити дуже депресивну картину, яка викликає багато занепокоєнь в більш широкому розумінні щодо нерозповсюдження", - зауважив президент Центру Карнегі за міжнародний мир (Вашингтон) Вільям Бернс.

Він підкреслив, що російська сторона систематично порушує Договір про РСМД, і це лише частина глибоких проблем як у двосторонніх відносинах, так і в глобальному контексті.

Подібну позицію висловила представник Віденського центру з питань роззброєння та нерозповсюдження Ангела Кейн. За її словами, ситуація ускладнюється також російською поведінкою в Східній Європі та іншими проявами агресії Кремля, що негативно впливає на можливості переговорів.

Читайте також: США закликають союзників закрити небо для іранської авіакомпанії

Водночас, експерти погодились щодо необхідності невідкладного вирішення проблемних питань, які з кожним днем лише ускладнюють ситуацію та посилюють небезпечні виклики. Адже якщо дві країни з найбільшими ядерними потенціалами не владнають проблеми зростаючого напруження в відносинах, це негативно вплине на глобальну безпеку та врегулювання інших питань, у тому числі щодо іранської ядерної програми та денуклеаризації Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-