Мюллер розслідував зв'язки Трампа з NRA у

Мюллер розслідував зв'язки Трампа з NRA у "російській" справі

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер розслідував зв'язки президентської кампанії Дональда Трампа в 2016 році з Національною стрілецькою асоціацією США (NRA), яка фігурує у справі арештованої в США російської шпигунки Марії Бутіної.

Про це повідомив у вівторок американський телеканал CNN.

"Команда спеціального прокурора Роберта Мюллера була зацікавлена відносинами кампанії Трампа з Національною стрілецькою асоціацією (NRA) під час виборчого періоду 2016 року", - зазначається в повідомленні.

На підтвердження цьому телеканал наводить слова колишнього помічника Трампа Сема Нунберга, який був опитаний прокурорами Мюллера. "Коли мене розпитували в офісі спеціального прокурора, вони цікавились кампанією Трампа й нашими відносинами з NRA", - розповів Нунберг.

За словами співрозмовника, слідчі намагалися встановити подробиці, як Дональд Трамп і представники його команди встановлювали стосунки з NRA з самого початку. Крім того, їх цікавило, як і чому Трамп виступив на щорічній зустрічі асоціації в 2015 році, всього за кілька місяців до оголошення своєї участі в президентських перегонах.

При цьому уточнюється, що допит Нунберга проходив у лютому 2018 року. Це вперше вказує на те, що команда Мюллера досліджувала зв'язок кампанії Трампа з впливовою в республіканських колах асоціацією.

Читайте також: Адвокат Трампа звинуватив видання BuzzFeed у брехні щодо історії з Коеном

Нагадаємо, влітку минулого року в США була арештована росіянка Марія Бутіна, діяльність якої пов'язують з інтересами російської розвідки в Національній стрілецькій асоціації США. За інформацією справи, куратором Бутіної був замглава Центробанку Росії Олександр Торшин. У Вашингтоні вважають, що російська сторона намагалася встановити канал комунікацій між на той час кандидатом у президенти Дональдом Трампом і російським керівництвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-