У Давосі обговорили ініціативу Китаю

У Давосі обговорили ініціативу Китаю "Один пояс - один шлях"

Укрінформ
Китайська ініціатива "Один пояс - один шлях" має стати глобальним інфраструктурним проектом, який сприятиме відкритості економік країн-учасниць.

Про це говорили учасники панельної дискусії "Просування ініціативи "Пояс і шлях": китайське бачення у трильйон доларів" в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дана ініціатива - це нова можливість для відкриття Китаю. І можливість для компаній", - запевнив заступник голови Всекитайської асоціації промисловців і торговців Ван Юнцин.

Він нагадав, що за останні 5 років до ініціативи приєдналися понад 120 країн і 30 міжнародних організацій, підписані понад 180 двосторонніх угод в її рамках, що говорить про привабливість проекту.

Ван запросив всіх на міжнародний форум, присвячений ініціативі «Пояс і шлях», який має відбутися у квітні в Пекіні.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв під час дискусії заявив про повну підтримку китайської ініціативи глобальної транспортної мережі і сказав, що його країна зробила "дуже правильну річ, інвестуючи в інфраструктуру, що допоможе стати Азербайджану одним із транспортних хабів, які з'єднують Схід і Захід". Він наголосив, що Баку вкладає отримані від експорту енергоносіїв кошти в розвиток інфраструктури не тільки на території власної країни, а й інвестує в такі проекти в інших державах. Алієв також висловив переконання, що міжнародні фінансові інституції повинні допомагати тим країнам, які вкладають в інфраструктурні проекти, оскільки вони створюватимуть нові робочі місця.

Міністр фінансів Сінгапура Хен Сві Кіт зі свого боку зауважив, що при всій своїй економічній привабливості та перспективах покращення життя людей на швидкість і хід розвитку проекту впливатимуть геополітичні чинники.

Читайте також: Уповільнення економіки Китаю не викличе світову катастрофу - форум у Давосі

В кінці минулого року голова КНР Сі Цзіньпін, виступаючи на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, повторив, що ініціатива "Один пояс - один шлях" є "відкритою платформою для співпраці, яка не створена для будь-якого прихованого геополітичного порядку денного і не спрямована проти когось".

Нагадаємо, ініціатива "Один пояс - один шлях" об'єднує проекти "Економічний пояс Шовкового шляху" і "Морський шовковий шлях XXI століття", висунуті у вересні 2013 року керівництвом КНР. Вона передбачає укладення двосторонніх меморандумів про співробітництво з державами, розташованими на транспортних євразійських маршрутах, уздовж яких вибудовуватимуться економічні коридори розвитку. До числа цих країн входить і Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-