Співголовою Давоського економічного форуму став біженець із Сомалі

Співголовою Давоського економічного форуму став біженець із Сомалі

Укрінформ
Одним з шести співголів річної зустрічі Давоського економічного форуму у 2019 році став біженець із Сомалі Мохаммед Хасан Мохамуд, який вже 20 років проживає в кенійському таборі біженців.

Під час прес-конференції у вівторок у Давосі Мохаммед закликав світ приділити належну увагу біженцям в плані сприяння їх доступу до освіти, залучення їх знань та досвіду до спільних проектів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Табори для біженців не відповідають етичним нормам: помістити людей у віддалені місця і робити вигляд, що вони не існують – це не є людяним і не є стійким розвитком. І це не сприяє людському розвитку. Це вбиває людей і вбиває їхній дух… Я не прошу багато, я прошу лише рівних можливостей, надати інструменти, які дозволять мені самому турбуватися про моє життя. Я кажу про доступ до освіти, доступ до документів, доступ до майбутнього, частиною якого я себе відчуватиму", - заявив Мохаммед.

Головною тема зустрічі в Давосі-2019: "Глобалізація 4.0: формування глобальної архітектури в епоху четвертої промислової революції". Співголови Конференції, якими у 2019 році є шість молодих лідерів, відіграють важливу роль у розробці та залученні до обговорення цієї теми і, як правило, є одними з найпомітніших учасників на заходах форуму. Кожен з них вже залишив слід у своїй сфері, є справжнім лідером та має великий досвід у сфері міжнародного управління, бізнесу, політики, охорони навколишнього середовища, гуманітарної допомоги та соціального підприємництва.

Мохаммед Хасан Мохамуд є зональним керівником табору біженців Какума (Kakuma) в Кенії, одному з найбільших таборів у світі. В таборі, створеному у 1992 році в результаті громадянської війни в Судані, наразі мешкають близько 150 тис. осіб, які були переміщені через конфлікти в сусідніх країнах. Мохаммед, який входить до спільноти "глобальних архітекторів" (Global Shaper ) – молодіжної ініціативи ВЕБ, яка включає молодих людей, які вже досягли значних успіхів у різних сферах діяльності та хочуть внести свій вклад у розвиток суспільства – також є куратором відділення (хабу) Global Shapers в Какума.

Останні 20 років свого життя 28-річний Мохаммед провів у таборі Какума, не маючи паспорту та офіційної дати народження. В таборі він почав навчатися на дистанційних курсах в університетах США та Європи, спроба вступу до університету в Найробі виявилася невдалою через відсутність паспорту. Зараз Мохаммед як зональний керівник в таборі Какума присвячує своє життя захисту прав біженців і запобіганню конфліктам. У майбутньому хоче повернутися до Сомалі та слугувати своєму народу на лідерських позиціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-