Штати продовжують виведення військ із Сирії попри теракти ІДІЛ

Штати продовжують виведення військ із Сирії попри теракти ІДІЛ

Укрінформ
Незважаючи на останні терористичні атаки ІДІЛ у Сирії, в тому числі проти військових США, американська сторона продовжує виведення сил з цієї країни та обговорює цей процес із союзними країнами в регіоні.

Як повідомили в Держдепартаменті США, це питання обговорили в понеділок глави зовнішньополітичних відомств Сполучених Штатів і Туреччині, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар США Майкл Помпео мав сьогодні телефонну розмову з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Вони обговорювали триваючу американсько-турецьку взаємодію в рамках обдуманого й скоординованого виведення американських військ із Сирії", - йдеться в заяві Держдепу за підсумками спілкування двох лідерів.

Читайте також: ІДІЛ узяла відповідальність за напад смертника на конвой у Сирії

Крім того, держсекретар Помпео підкреслив важливість збереження безпеки турецького кордону, а також угруповань курдів, які працювали разом із силами Глобальної коаліції з протидії ІДІЛ на чолі зі США.

Нагадаємо: після оголошення президентом США рішення про виведення військ із Сирії, протягом останнього тижня відбулося щонайменше два терористичних напади, в тому числі, на американських військових.

Читайте також: Трампа закликають не поспішати з виведенням військ із Сирії

Через це, на політичному рівні в Сполучених Штатах стало лунати дедалі більше закликів припинити процес виходу сил США із Сирії, принаймні до повної поразки терористів "Ісламської держави".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-