У Північній Кореї знайшли таємну базу із балістичними ракетами

У Північній Кореї знайшли таємну базу із балістичними ракетами

Укрінформ
Розслідувачі виявили таємну базу балістичних ракет у Північній Кореї.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на доповідь Beyond Parallel, що фінансується Центром стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

База виявилася одним із 20-ти заявлених північнокорейським урядом місць зберігання ракет.

Згідно з доповіддю, вона не є частиною договору з денуклеаризації між Сполученими Штатами та Північною Кореєю, так як про існування цього місце не було оголошено. Як повідомляється, база служить штабом для ракетної бригади стратегічних сил Nodong.

Читайте також: Трамп і Кім домовились про другий саміт наприкінці лютого

Нагадаємо: в кінці травня 2018-го КНДР урочисто і "на камери" ліквідувала ядерний полігон Пхунгері. У червні Трамп і Кім зустрілися на історичному саміті в Сінгапурі, підписавши документ про денуклеаризації КНДР під гарантії США протягом 2,5 років.

Читайте також: І тут з космосу побачили: Північна Корея - продовжує ядерну програму!

За тиждень до цього видання Bloomberg повідомляло про те, що Північна Корея розвиває свою ядерну програму всупереч заявам лідера КНДР Кім Чен Ина про припинення випробувань. Видання посилалося на профільних експертів, результати аналізу знімків, зроблених супутником, і витік в американській розвідці. За цими даними, Північна Корея виробляє ракети і боєголовки з звичайною швидкістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-