США закликають Росію знищити крилаті ракети

США закликають Росію знищити крилаті ракети

Укрінформ
США у понеділок закликали Росію знищити нову систему крилатих ракет, припинивши таким чином системні порушення Угоди про ядерні сили середнього радіусу дії.

Про це повідомляє Reuters.

«Сполучені Штати у понеділок закликали РФ знищити нову систему крилатих ракет, яка, за словами американців, є "прямим та постійним порушенням" Угоди про ядерні сили середнього радіусу дії (INF), та звинуватили Москву у дестабілізації безпеки світу», - йдеться у повідомленні.

Роберт Вуд, представник США з питань роззброєння, сказав, що система здатна нести як звичайні, так і ядерні боєголовки та становить "потужну й пряму загрозу для Європи та Азії", оскільки вона має радіус дії від 500 до 1500 кілометрів.

Сполучені Штати минулого тижня відкинули пропозицію Москви зберегти історичну угоду INF, що передбачає утримання ядерних ракет за межами Європи, тому що її дотримання неможливо належним чином перевірити, таким чином Вашингтон змушений вийти з угоди наступного місяця.

Читайте також: США допоможуть Києву у питаннях безпеки на тлі порушення РФ “ракетного договору”

«На жаль, Сполучені Штати все частіше бачать, що Москві не можна довіряти щодо дотримання її зобов'язань з контролю над озброєннями та що її свавільні та згубні дії в усьому світі збільшують напруженість у міжнародних відносинах», - сказав Вуд на конференції з роззброєння, під патронатом ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-