Brexit: Дублін не погодився на двосторонні переговори з Лондоном

Brexit: Дублін не погодився на двосторонні переговори з Лондоном

Укрінформ
Ірландія не братиме участі у двосторонніх переговорах щодо Brexit, віддаючи перевагу веденню переговорів тільки як частина Євроcоюзу.

Про це заявила міністр в європейських справах Ірландії Хелен Макінті, повідомляє Reuters.

«Те, що ми не можемо зробити і не будемо робити, тому що ми не беремо участі в цьому процесі, - це брати участь в будь-яких двосторонніх переговорах з DUP або будь-якою іншою політичною партією в Північній Ірландії або Великої Британії. Це переговори між ЄС і Великою Британією», - заявила Макінті.

Раніше видання The Sunday Times повідомило, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей планувала спробувати укласти двосторонню угоду з Ірландією, щоб уникнути «запасного механізму» і прикордонних перевірок. Член партії Північної Ірландії, підтримуючи Мей в парламенті, зазначив, що прямі переговори між його партією та урядом Ірландії «були б корисні».

Як повідомляв Укрінформ, 15 січня британські парламентарії не підтримали запропоновану прем'єром Терезою Мей угоду щодо Brexit.

Читайте також: Brexit: Мей проводить перемовини з міністрами перед промовою у парламенті

Сьогодні Мей виступить із промовою про те, як вона продовжить вихід Великої Британії з ЄС після того, як її угода була відхилена законодавцями на минулому тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-