ЄС вводить санкції проти чотирьох росіян, причетних до отруєння Скрипалів – журналіст

ЄС вводить санкції проти чотирьох росіян, причетних до отруєння Скрипалів – журналіст

Укрінформ
Глави МЗС країн-членів Євросоюзу додали до санкційного списку імена чотирьох громадян РФ за участь в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у британському Солсбері в березні минулого року.

Про це повідомляє брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Тwitter.

"Глави МЗС схвалили нові санкції щодо використання хімічної зброї, заморозивши активи та заборонивши в'їзд чотирьом росіянам, п'ятьом сирійцям та одній сирійській компанії", - написав він.

Йозвяк додав, що імена цих осіб будуть оприлюднені пізніше сьогодні.

Раніше, 16 січня, посли країн-членів Євросоюзу схвалили запровадження санкцій проти чотирьох офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу РФ, які причетні до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері.

Читайте також: ОЗХЗ рекомендує включити “Новічка” до списку хімзброї

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у британському Солсбері і госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Пізніше, 30 червня, ще двоє людей отруїлися "Новічком" у сусідньому місті Еймсбері. Багатодітна мати Дон Стерджес померла, її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - «Олександр Петров» (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-