Швеція підтвердила приїзд представника КНДР на зустріч високого рівня

Швеція підтвердила приїзд представника КНДР на зустріч високого рівня

Укрінформ
Шведські офіційні представники підтверджують прибуття до Стокгольма високогопоставленого дипломата КНДР для участі в неанонсованій зустрічі високого рівня.

Про це повідомляє Associated Press.

«Високопоставлений північнокорейський дипломат прибув до Швеції для участі у зустрічі експертного рівня у Стокгольмі», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у шведському МЗС повідомили про прибуття заступника міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі “для участі у переговорах на рівні міжнародних експертів".

На зустрічі присутня також глава МЗС Швеції Маргот Валстрьом.

Читайте також: Трамп і Кім домовились про другий саміт наприкінці лютого

Як зазначається, спеціальний посланник США у справах Північної Кореї Стівен Бігун може приєднаєтися до зустрічі пізніше.

«Ми пишаємося тим, що можемо зробити свій внесок ( у мирний процес – ред.). Якщо вони хочуть, щоб ми зробили свій внесок, ми це робимо», - заявили у МЗС Швеції.

Читайте також: Швеція уникла дострокових виборів, обравши прем’єра

Раніше зарубіжні ЗМІ повідомили, що у Швеції проходять таємні переговори між представниками США на Північної Кореї.

Швеція має дипломатичні відносини з Пхеньяном з 1973 року та є однією з небагатьох західних країн, яка має там посольство.

Читайте також: Головний помічник Кім Чен Ина приїхав у США для переговорів із Помпео

Як повідомлялося, найбільш наближений до лідера КНДР Кім Чен Ина помічник Кім Йон Чхоль прибув 17 січня до Вашингтона для проведення переговорів із держсекретарем США Майком Помпео щодо очікуваного саміту глав Сполучених Штатів і Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-