Грецькі освітяни знову влаштували ходу протесту в Афінах

Грецькі освітяни знову влаштували ходу протесту в Афінах

Укрінформ
Сотні грецьких державних службовців, здебільшого шкільних вчителів, вийшли на марш у Афінах проти запропонованих урядом нових критеріїв працевлаштування вчителів державних шкіл.

Про це повідомляє АР.

«Сотні грецьких державних службовців, в основному шкільних вчителів, марширують середмістям Афін, протестуючи проти запропонованих нових критеріїв працевлаштування для вчителів державних шкіл», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, лівий уряд Греції пообіцяв працевлаштувати на повну зайнятість 15 тис. вчителів протягом наступних трьох років, починаючи з цієї осені.

Проте освітянські профспілки стверджують, що система працевлаштування несправедлива до вчителів, що роками працюють на короткострокових контрактах. Вони також вимагають працевлаштувати більше вчителів.

Читайте також: У Греції відбулись сутички освітян з поліцією

Протягом останнього тижня в Афінах освітяни організували вже два протести через плани уряду щодо працевлаштування, що були затьмарені сутичками з поліцією.

Як повідомлялося, в Афінах відбулися сутички поліції та освітян, що вийшли на акцію протесту попри заборону демонстрацій через візит до Греції канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-