У Європарламенті поважають позицію парламенту Британії щодо угоди про Brexit

У Європарламенті поважають позицію парламенту Британії щодо угоди про Brexit

Укрінформ
У Європарламенті не без розчарування взяли до уваги голосування у британському парламенті угоди про вихід Сполученого Королівства із Євросоюзу.

Про це заявив під час дебатів у Страсбурзі президент Європарламенту Антоніо Таяні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Учора британський парламент переважною більшістю проголосував проти угоди, переговори щодо якої з Євросоюзом проходили впродовж попередніх двох років. Ми взяли до уваги це голосування, хоча й не без розчарування. І ми поважаємо це (рішення - ред.), адже воно було висловлене більшістю політичних сил у Палаті громад», - заявив очільник законодавчого органу ЄС.

Водночас, як зазначив Таяні, це голосування має бути коректно інтерпретоване.

Читайте також: Британія готує клопотання про затримку Brexit - ЗМІ

«Ми не можемо не ігнорувати того факту, що ці різні політичні сили голосували проти угоди з діаметрально протилежних причин: дехто був занепокоєний відступом назад, дехто сподівається на тісніші відносини із ЄС, наприклад через залишення у Митному союзі», - зауважив президент ЄП.

Таяні зазначив, що нині зарано оцінювати наслідки цього голосування, але ситуація не на стадії вирішення.

За словами президента Європарламенту, у британському парламенті існує дві «негативні більшості» щодо угоди про Brexit: одна – проти угоди загалом, а друга - проти виходу з ЄС без угоди.

При цьому, зауважив Таяні, «позитивної більшості» у британському парламенті немає.

Як повідомлялося, напередодні нижня палата британського парламенту відхилила запропоновану урядом Сполученого Королівства угоду про вихід країни із Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-