Більшість британців проти голосування щодо недовіри уряду Мей

Більшість британців проти голосування щодо недовіри уряду Мей

Опитування
Укрінформ
Більше половини громадян Великої Британії вважає, що парламент не повинен голосувати щодо вотуму недовіри уряду прем'єр-міністру країни Терези Мей.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на власне опитування Sky Data Poll.

"53 % людей думають, що депутати не повинні голосувати з приводу вотуму недовіри уряду (Великої Британії – ред.), 38 % думають, що парламентарії все ж таки повинні проголосувати з цього приводу ", - йдеться у повідомленні.

Також, згідно з опитуванням, близько 61% людей вважають, що нині країна перебуває у кризі.

Зазначається, що саме опитування проводилося шляхом SMS-голосування серед 1203 респондентів 15 січня після 20.00 за місцевим часом.

Сьогодні ввечері парламент Великої Британії розгляне питання вотуму недовіри прем’єр-міністру країни Терезі Мей та її уряду.

Як повідомлялося, у вівторок, 15 січня, британські парламентарії не проголосували за угоду про вихід з ЄС, запропоновану урядом. "Проти" угоди проголосували 432 депутати, "за" - тільки 202.

Відхилена версія угоди між Великою Британією і ЄС наприкінці листопада була схвалена 27 країнами Євросоюзу. У ній викладені умови Brexit, проте документ набуде чинності лише в тому випадку, якщо за неї проголосує парламент.

Читайте також: Британія готує клопотання про затримку Brexit - ЗМІ

Прем'єр-міністр Тереза Мей наполягала на тому, що викладені в угоді умови - найкращі з можливих для Великої Британії.

Проте значна кількість парламентаріїв цю версію договору про вихід з ЄС розкритикували. Зокрема гарячі суперечки викликало питання про те, що станеться з кордоном між Північною Ірландією й Ірландією, яка входить до Європейського Союзу.

Формально після провалу голосування можливий будь-який розвиток подій - аж до крайніх і поки теоретичних варіантів виходу Великої Британії з ЄС без угоди про Brexit. Наразі Об'єднане Королівство має залишити Європейський Союз 29 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-