Парламент Британії сьогодні розгляне питання вотуму недовіри Мей

Парламент Британії сьогодні розгляне питання вотуму недовіри Мей

Укрінформ
Ввечері 16 січня парламент Великої Британії розгляне питання вотуму недовіри прем’єр-міністру країни Терезі Мей та її уряду.

Відповідну пропозицію на розгляд Палати громад виніс лідер опозиційної до уряду Лейбористської партії Джеремі Корбін, повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, якщо члени парламенту підтримають пропозицію Корбіна, Мей загрожує відставка.

Подібне голосування у грудні провели парламентарі від Консервативної партії, лідером якої є прем’єр. Тоді Мей підтримали, але перевага була невелика.

Як повідомлялося, у вівторок, 15 січня, британські парламентарії не проголосували за угоду про вихід з ЄС, запропоновану урядом. "Проти" угоди проголосували 432 депутати, "за" - тільки 202.

Читайте також: Парламент Британії відхилив Brexit-угоду

Відхилена версія угоди між Великою Британією і ЄС наприкінці листопада була схвалена 27 країнами Євросоюзу. У ній викладені умови Brexit, проте документ набере чинності лише у тому випадку, якщо за неї проголосує парламент.

Прем'єр-міністр Тереза Мей наполягала на тому, що викладені в угоді умови - найкращі з можливих для Великої Британії.

Проте значна кількість парламентаріїв цю версію договору про вихід з ЄС розкритикували. Зокрема, гарячі суперечки викликало питання про те, що станеться з кордоном між Північною Ірландією й Ірландією, яка входить до Європейського Союзу.

Формально після провалу голосування можливий будь-який розвиток подій - аж до крайніх і поки теоретичних варіантів виходу Великої Британії з ЄС без угоди про Brexit. Наразі Об'єднане Королівство має залишити Європейський Союз 29 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-