У Новій Зеландії страйкують тисячі молодих лікарів

У Новій Зеландії страйкують тисячі молодих лікарів

Укрінформ
У Новій Зеландії розпочалась чергова хвиля страйків працівників соціального сектору, цього разу невдоволені умовами праці молоді лікарі.

Про це повідомляє Reuters.

«Майже 80% молодих лікарів у Новій Зеландії не вийшли працювати у державних лікарнях у вівторок після провалу перемовин представників профспілок з урядом щодо умов праці та заробітної платні», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, більш ніж 3300 молодих лікарів, що працюють в урядових установах, з 3 700 таких фахівців у всій країні, оголосили страйк.

Деякі з лікарів зібралися на вуличні акції, тримаючи плакати з вимогами кращого розкладу роботи, але великих демонстрацій поки не було.

Тисячі хірургічних операцій, неістотних процедур та деяких інших послуг були скасовані у лікарнях, хоча інші служби, зокрема рятувальники, продовжують працювати.

Читайте також: У Новій Зеландії почався тиждень страйків учителів

Урядові лікарні попросили людей звертатися лише у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Страйк відображає труднощі, з якими стикається уряд прем'єр-міністра Джакінди Ардерн у виконанні своєї обіцянки вкладати гроші у соціальну сферу та зменшити економічну нерівність, після того як вона прийшла на посаду у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-