Росія проти втручання Штатів у перемовини з Японією щодо Курильських островів

Росія проти втручання Штатів у перемовини з Японією щодо Курильських островів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав обурливими заяви радника прем'єр-міністра Японії про роль США в переговорах Москви і Токіо щодо мирного договору.

Про це Лавров сказав за підсумками переговорів з очільником МЗС Японії Таро Коно, повідомляє "Інтерфакс".

Лавров підкреслив, що у Росії і Японії зберігаються значні розбіжності по темі мирного договору, його підготовка вимагає активізації діалогу.

Голова МЗС Росії відзначив, що визнання Японією суверенітету Росії над усіма островами Курильської гряди є необхідним кроком для подальших переговорів по мирному договору.

"Ми сьогодні підтвердили готовність працювати на основі декларації 1956 року, що означає, перш за все, непорушність першого кроку визнання нашими японськими сусідами підсумків Другої світової війни в повному обсязі, включаючи суверенітет Російської Федерації над усіма островами Південної Курильської гряди", - сказав Лавров.

Читайте також: Японія висловила протест Росії через нові навчання на Курилах

Раніше радник прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе Кацуюкі Каваї під час виступу в Гудзонівському інституті у Вашингтоні заявив, що США слід підтримати Японію в укладенні мирного договору з Росією, щоб протистояти загрозі з боку Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-