Штайнмайєр: Націоналізм - ідеологічна отрута

Штайнмайєр: Націоналізм - ідеологічна отрута

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає націоналізм, у яку б форму він не був одягнений, дуже небезпечним та заразливим явищем.

Про це глава держави заявив на новорічному прийомі для іноземних дипломатів в берлінському палаці Бельвю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Націоналізм - це ідеологічна отрута, не менш отруйна в новому вигляді», - сказав Штайнмаєр.

Він запевнив, що німці, європейці загалом ніколи не забудуть про це та про уроки, які вони винесли уроки з власної «кривавої історії».

Читайте також: Берлін веде переговори з Вашингтоном щодо Nord Stream 2

У міжнародних відносинах, за спостереженням німецького президента, справедливість, схоже, все більше відходить на другий план, а замість цього набирає вплив логіка тих, хто слідує принципом «кожен за себе», або, що ще гірше, «всі проти всіх». Це логіка з «нульовою сумою», підкреслив Штайнмайер.

«Все відвертіше ставиться під сумнів переконаність у тому, що співпраця і тверді правила приносять користь всім сторонам», - сказав президент ФРН.

Читайте також: Маас їде до Страсбурга обговорити відновлення членства Росії в Раді Європи

Він переконаний, що вільні і суверенні держави повинні грати за загальними правилами, так вибудовувати співпрацю з іншими, щоб їх дії «не закінчувалися конфронтацією, ворожістю і, в кінцевому рахунку, війною, як це історично траплялося занадто часто і з такими жахливими наслідками».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-