У США хочуть допитати перекладачів, які були присутні на зустрічах Трампа і Путіна

У США хочуть допитати перекладачів, які були присутні на зустрічах Трампа і Путіна

Укрінформ
У понеділок, 14 січня, юристи комітетів Палати представників США з питань розвідки і міжнародних відносин обговорять можливість допиту перекладачів, які були присутні на зустрічах президентів США і РФ.

Про це повідомляє АВС News.

«Комітети Палати представників з питань розвідки і закордонних справ зустрінуться, щоб оцінити свої правові можливості для допиту перекладачів, які були присутні під час бесід президента Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним», - йдеться в повідомленні.

За словами одного з радників міжнародного комітету Палати представників, інформація Washington Post про те, що Трамп забрав замітки перекладача із зустрічі з Путіним у Гамбурзі «змінила розклади», поставивши «ряд запитань».

Читайте також: Трамп “дивними” методами намагався приховати деталі розмов із Путіним — WP

«Ми розглядаємо, які можуть бути юридичні наслідки у цього і ми обговоримо варіанти. Наші юристи разом з юристами розвідувального комітету розберуться», - сказав він.

Деякі члени Демократичної групи виступають проти виклику до суду перекладача президента, оскільки це створить новий прецедент, який може стати проблематичним для майбутніх адміністрацій, ускладнивши проведення особистої дипломатії.

Фото: THE WASHINGTON POST

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-