Демократи відмовляються продовжувати переговори щодо бюджету - Трамп

Демократи відмовляються продовжувати переговори щодо бюджету - Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп звинуватив демократичну більшість нижньої палати Конгресу в небажанні вести з ним переговори про затвердження бюджету на 2019 рік і відновлення роботи уряду після 23 днів "шатдауна".

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Американський президент обурився, що демократи, за його словами, "розважаються і навіть не хочуть вести переговори".

"Я перебуваю в Білому домі, чекаю. Демократи знаходяться де завгодно, але не у Вашингтоні, поки люди ніяк не дочекаються своєї зарплати", - написав Трамп у неділю, 13 січня.

Читайте також: Трамп закликав прибічників Демократичної партії підтримати його ідею

При цьому американський лідер в черговий раз висловив упевненість, що будівництво стіни на мексиканському кордоні дозволить знизити рівень злочинності в США.

Читайте також: Трамп нагадав, що стіна на кордоні з Мексикою - передвиборча обіцянка

Раніше Дональд Трамп достроково перервав черговий раунд переговорів з лідерами Демократичної партії в Конгресі щодо припинення часткового "шатдауну" держустанов та фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Читайте також: "Шатдаун" обвалив рейтинги Трампа

Нагадаємо: в суботу, 12 січня, "шатдаун" в США побив історичний рекорд тривалості. Він триває з півночі 22 грудня 2018 року, коли припинили роботу деякі федеральні відомства США, в тому числі, Держдеп, міністерство внутрішньої безпеки, Мін'юст, NASA.

Читайте також: "Шатдаун" в США став найтривалішим в історії країни

Причиною "шатдауна" стали розбіжності республіканців і демократів в Конгресі щодо прийняття бюджету, який передбачає виділення близько п'яти мільярдів доларів на будівництво стіни з Мексикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-