Представник демократів Хуліан Кастро вирішив йти у президенти США

Представник демократів Хуліан Кастро вирішив йти у президенти США

Укрінформ
Колишній секретар з питань житлового будівництва та містобудування США, представник Демократичної партії Хуліан Кастро офіційно розпочав свою президентську кампанію на вибори 2020-го року.

Про це пише CNN.

Кастро, який є американцем мексиканського походження, оголосив про це в Сан-Антоніо, його рідному місті та місті, де він обіймав посаду мера п'ять років.

«Коли моя бабуся потрапила сюди майже сто років тому, я впевнений, що вона не могла собі уявити, що лише через два покоління один з її онуків буде членом Конгресу Сполучених Штатів, а інший – з вами тут сьогодні сказати такі слова: я – кандидат на пост президента Сполучених Штатів Америки», – сказав Кастро англійською та іспанською.

Читайте також: Трамп нагадав, що стіна на кордоні з Мексикою - передвиборча обіцянка

Він також розкритикував політику чинного президента Дональда Трампа щодо будівництва стіни на кордоні з Мексикою і назавав ситуацію «кризою лідерства».

Як повідомляв Укрінформ, у США три тижні поспіль триває урядовий «шатдаун» через відмову Конгресу США ухвалювати фінансування понад $5 млрд у бюджеті 2019 року на виконання виборчої обіцянки Трампа побудувати стіну на південному кордоні США.

Читайте також: "Шатдаун" обвалив рейтинги Трампа

Глава Білого дому не відкидає можливість оголошення надзвичайного стану на національному рівні у США, якщо Конгрес не ухвалить у бюджеті необхідне фінансування стіни.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-