У Нідерландах знайшли вантажівку, яка вбила активіста

У Нідерландах знайшли вантажівку, яка вбила активіста "жовтих жилетів"

Укрінформ
Вантажівку, яка у Бельгії скоїла смертельний наїзд на учасника мітингу "жовтих жителів", знайшли на стоянці у нідерландському місті Тілбург.

Водія-утікача досі шукають, припускають, що це голландець 56 років, повідомляє RTL Nieuws.

“Поліція розшукує 56-річного голландського водія вантажівки, який підозрюється в смертельному наїзді на активіста в Бельгії у п'ятницю ввечері під час мітингу "жовтих жителів" на кордоні в Ейздені. Вантажівку знайшли на стоянці біля міста Тілбург”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Протести "жовтих жилетів": у Бельгії загинув перший активіст

Вантажівка, яка їхала через бельгійське прикордонне містечко Візе, що поблизу Ейздена, минулої ночі і вчинила смертельний наїзд, знайдена. Авто знаходиться на автостоянці в місті Тілбург.

Як повідомляв Укрінформ, вантажівка скоїла наїзд на учасників мітингу "жовтих жителів", внаслідок чого 50-річний активіст помер на місці і ще одна людина травмована.

Читайте також: Поліція Нідерландів шукає вантажівку, що вбила активіста "жовтих жилетів"

Усе сталося поблизу кордону Бельгії з Нідерландами, де частину автодороги заблокували від 20 до 30 маніфестантів.

Ця смерть стала першою у Бельгії з початку виступів "жовтих жилетів" у цій країні. Загалом досі акції "жовтих жилетів" у Бельгії проходили значно спокійніше, ніж у сусідній Франції. У Франції з середини листопада зафіксовано вже щонайменше десять смертей, спричинених протестами.

Читайте також: У Франції готуються до чергової хвилі протестів "жовтих жилетів"

"Жовті жилети" в Бельгії спочатку виходили на вулиці, виступаючи проти підвищення цін на пальне, але згодом вони стали протестувати проти зниження купівельної спроможності населення. Попри здебільшого мирний характер протестів, в Бельгії також не раз траплялися сутички між учасниками виступів та поліцією. Було затримано багато осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-