У Польщі не виключають нових арештів у справі про співпрацю з китайською розвідкою

У Польщі не виключають нових арештів у справі про співпрацю з китайською розвідкою

Укрінформ
У Польщі можливими є нові затримання у справі щодо підозри у шпигунстві двох осіб – громадянина Китаю Вейджінга В. та Польщі Пьотра Д., на користь Китаю.

На цьому наголосив речник координатора з питань спецслужб в уряді Польщі Станіслав Жарин, повідомляє Interia.pl

“Ці дві особи затримано 8 січня й арештовано наступного дня. Без сумніву, це перший етап у цьому слідстві. Цю справу не завершено, у будь-який момент можуть з’явитися нові дані і потрібними будуть чергові затримання”, - зазначив Жарин в ефірі телеканалу tvp.info.

Раніше він повідомив, що проведено обшуки у помешканнях громадянина Китаю та Польщі, у варшавських офісах компаній Huawei та Orange, де, відповідно, працювали китаєць та поляк, а їх арешт відбувся на підставі зібраних даних Агенцією внутрішньої безпеки Польщі. Жарин наголосив, що ці дві особи пов’язані з китайською розвідкою, а слідство повинно буде це довести.

За його словами, затриманий громадянин Польщі останнім часом працював у телекомунікаційній компанії Orange, а раніше - в Агенції внутрішньої безпеки РП, МВС країни та управлінні електрокомунікації.

За інформацією польського інтернет-порталу Osluzbach.pl, затримання цих двох осіб може бути пов’язано із надмірним зацікавленням до запровадження в Польщі системи 5G.

Читайте також: У Польщі затримали китайського співробітника Huawei - підозрюють у шпигунстві

Як інформувалося, МЗС Китаю висловило занепокоєння арештом громадянина країни і закликало Польщу захистити законні права затриманого китайця.

Huawei підтвердила, що Вейджінг В. був працівником у польському відділі компанії.

Речниця Єврокомісії Майя Косьянчич повідомила, що Брюссель залишається у постійному контакті з Варшавою у цій справі.

Обом затриманим загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-