Євросоюз вкотре закликає Білорусь скасувати смертну кару

Євросоюз вкотре закликає Білорусь скасувати смертну кару

Укрінформ
Європейський Союз в черговий раз наголосив на несприйнятті вищої міри покарання та закликав Білорусь припинити практику винесення смертних вироків.

Відповідну заяву офіційного речника розміщено на сайті Служби зовнішніх дій ЄС

"Ми дізналися про ще один смертний вирок у Білорусі, який був винесений місцевим судом у Могильові Олександру Асіповичу 9 січня цього року. Європейський Союз висловлює щирі співчуття родинам та друзям жертв злочинів. У той же час, ЄС одноголосно виступає проти використання смертної кари за будь-яких обставин… Ми очікуємо, що вже винесені смертні вироки в Білорусі будуть переглянуті та буде оголошений мораторій на виконання смертної кари як перший крок до її повної заборони", - йдеться у документі.

Євросоюз наголосив на тому, що вища міра покарання не є засобом, який дозволяє запобігти злочинам, у той же час, він робить будь-які судові помилки незворотними. Цю позицію Євросоюз в черговий раз довів до представників білоруської влади під час зустрічі Координційної групи ЄС-Білорусь 12-13 грудня 2018 року у Брюсселі.

Читайте також: Розмови про об'єднання Білорусі з РФ притягнуті за вуха - Лукашенко

Нагадаємо, Могилевський обласний суд засудив чоловіка до розстрілу за подвійне вбивство з особливою жорстокістю.

Згідно з повідомленням, обвинувачений в стані алкогольного сп'яніння, перебуваючи у квартирі своєї матері, побив випадкових знайомих. Ті сховалися від нього у ванній. Чоловік виламав двері і завдав першій жертві 77 ударів молотком, з них 48 по голові, а другій - 16 ударів ножем, з них два в голову. Жінки померли на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-