У Чехії перевірять безпеку понад сотні ключових організацій через Huawei

У Чехії перевірять безпеку понад сотні ключових організацій через Huawei

Укрінформ
Уряд Чехії наказав операторам ключової інфраструктури країни перевірити, чи не підлягає їх безпека ризику через використання продуктів Huawei.

Про це пише Radio Praha.

"Чеський уряд наказав операторам ключової інфраструктури країни перевірити, чи не підлягає їх безпека ризику через використання продуктів Huawei", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого місяця Національне управління з кібернетики та інформаційної безпеки Чехії попередило, що використання продукції Huawei може стати загрозою для безпеки країни.

У зв'язку з цим прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заборонив працівниками урядового офісу використовувати мобільні телефони від китайської компанії.

Нині Бабіш закликав 160 ключових державний та приватних організацій, які мають вирішальне значення в управлінні державою, здійснити перевірку, чи є вони вразливими до атаки у зв'язку з використанням програмного забезпечення або пристроїв Huawei та іншой китайської компанії ZTE..

Читайте також: У Китаї затримали 13 канадців з моменту арешту директора Huawei

Розпорядження чеського прем’єра також стосується банків, аеропортів, мобільних та інтернет-операторів, електростанцій та інших організацій.

Зазначається, що Національне управління з кібернетики та інформаційної безпеки Чехії буде допомагати організаціям в їх аналізі потенційних ризиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-